Olaplex: Meest gestelde vragen

Wat is Olaplex?

Olaplex bestaat uit één enkel actief ingrediënt. Olaplex werkt doordat het in staat is gebroken zwavelbruggen in het haar op te sporen en ze weer permanent te herstellen naar hun oorspronkelijke staat. Dit kan voor, tijdens of na thermische, mechanische of chemische behandelingen. Het resultaat van Olaplex is blijvend! Olaplex is de enige in zijn soort met 8 wereldwijde patenten. Olaplex bevat geen siliconen, olie, sulfaten, ftalaten, DEA of aldehyden en is niet getest op dieren.

Met Olaplex kun je een stap verder gaan zonder de gebruikelijke schade. Door het product vaak te gebruiken, ontdek je vanzelf welke methoden voor jou het beste werken.

Olaplex vele toepassingen:

Olaplex kan gebruikt worden bij zeer veel behandelingen. Highlights met folie, balayage, blonderen, kleuringen, toners en permanenten. Allemaal chemische behandelingen waar Olaplex aan toegevoegd kan worden om het haar te beschermen tegen de schadelijke invloeden.

Ontkleuring op de hoofdhuid:

Olaplex kan zonder problemen worden toegevoegd aan een aanzetontkleuring. Heb je normaal last van een gevoelige hoofdhuid? Olaplex biedt geen extra bescherming tegen een gevoelige hoofdhuid.

Extensions:

Olaplex werkt perfect op extensions.

Schade beperking:

Wat te doen als je gekleurd wilt worden maar je hebt zeer beschadigd en overbehandeld haar? Wij adviseren de Olaplex Treatment. Dit is een behandeling waarbij de kapper een verdunde Olaplex formule op het haar aanbrengt gevolgd door Olaplex No.2. Een aantal keer, de dagen ervoor, als dat mogelijk is. Zo kan het haar herstelt worden nog voor de kleuring.

No.3 Hair Perfector:

Ontstaan uit de vraag van consumenten die een beetje Olaplex mee naar huis willen nemen, is de Olaplex No. 3 Hair Perfector (100ml) ontwikkeld. Dit is een volledig optioneel product. De Olaplex No.1 en No. 2 werken ook zonder dit optionele product. Doordat verbindingen in het haar continu gebroken worden door thermische styling, mechanische styling of door kleur-, permanent- en relaxerbehandelingen verdwijnt de integriteit, sterkte, glans en zachtheid in een paar weken tot een maand, afhankelijk van hoe het haar is behandeld. De No. 3 Hair Perfector zorgt ervoor dat de structuur, integriteit, zachtheid en glans van haar bewaard blijft tot de volgende behandeling in de salon.

Instructies voor de Hair Perfector No. 3:

Je dient een rijkelijke hoeveelheid van het product aan te brengen op handdoekdroog haar. Daarna kam je het haar door en laat je het product 10 minuten inwerken. Vervolgens spoelt je het product uit en was je het haar met shampoo en conditioner. Olaplex No. 3 Hair Perfector is geen conditioner die je in het haar mag laten zitten, het moet erna altijd worden gewassen. Hoe langer je het product laat inwerken, hoe beter de resultaten. Mag meer dan één keer per week worden gebruikt.

Keratine behandeling:

Olaplex kan uitstekend met keratinebehandelingen worden gecombineerd. Omdat deze behandelingen de haarwortels glad maken en verzegelen, raden we aan om eerst de Olaplex Bond Strenghtening-behandeling te doen. De behandeling zal de haren van binnenuit versterken voordat de externe laag met keratine wordt behandeld.

Wat gebeurt er als ik Olaplex een paar keer op de beschadigd haar  gebruik en er dan mee stop?

Zullen de verbindingen die werden gemaakt opnieuw breken waardoor ook mijn haar gaat breken? Deze vraag wordt vaak gesteld en het antwoord is nee. De bescherming die Olaplex biedt, is permanent. Zelfs als je het product niet langer gebruikt.

Kan ik olaplex ook bestellen voor particulier gebruik?

Nee. Olaplex is een product dat alleen door professionals gebruikt mag worden.